Technologieën

Wij gebruiken onze technologieën om oplossingen samen te stellen die u helpen uw waterproblemen op te lossen. Ons portfolio bestaat uit een breed scala aan technologieën, ontwikkeld voor uiteenlopende toepassingen in afvalwaterbehandeling, oppervlaktewaterbehandeling, koelwaterbehandeling, grondwaterbehandeling en behandeling van waswater.

Continue zandfiltratie

Continu bewegend bed (bio-)filters worden gebruikt om zwevende deeltjes, fosfor, stikstof, BOD/COD, zware metalen en/of aromatische koolwaterstoffen te verwijderen. Er zijn toepassingen in afvalwaterbehandeling, oppervlaktewaterbehandeling, bypassfiltratie van koelwater, grondwaterbehandeling en waswaterbehandeling. Het proces heeft bewezen zeer betrouwbaar te zijn in een breed toepassingsgebied.

Tilted Plate Scheiding

Lamellenbezinkers met schuine platen worden gebruikt voor diverse bezinkingstoepassingen, zowel primaire als secundaire bezinking, waarbij een groot bezinkingsgebied wordt gecreëerd met een kleine voetafdruk. De technologie kan worden gecombineerd met vooraf gecontroleerde coagulatie en flocculatie om een hoge bezinkingsprestatie te bereiken.

Sand-Cycle Monitoring and Control

Sand-Cycle is ontwikkeld als een krachtig instrument voor bewaking en controle op afstand om de prestaties van continue zandfilters te verbeteren, de bedrijfskosten te verlagen én de dagelijkse werkzaamheden te vergemakkelijken. Sand-Cycle maakt gebruik van RFID-tags, die in het zandfilterbed worden aangebracht en zo de zandbeweging in het filter weergeven.

Ecoblue Filter

A modular circular sand filter design, based on the Verdygo principles results in a continuous media filter reactor with a capacity of 400 – 600 m3/h each. Both sand and granular activated carbon may be applied.

Pile Cloth Filtration

Stapeldoekfilters combineren de voordelen van schijffilters en het diepbedfiltratiemechanisme. Vaste stoffen worden ingesloten in het 3D doek wat een hoge efficiëntie bevordert. De technologie wordt gebruikt voor het verwijderen van vaste stoffen, fosfor en actieve kool in poedervorm.

Disc and Drum Filtration

Schijf- en trommelfilters zijn geschikt voor het verwijderen van vaste stoffen in zowel oppervlaktewater- als afvalwatertoepassingen. De maaswijdte van de schijven kan zo worden gekozen dat het juiste verwijderingsrendement wordt bereikt. Door de geringe drukverliezen kan de technologie gemakkelijk in een bestaande zuiveringsinstallatie worden toegepast.

Adsorptieprocessen

Zowel poedervormige als korrelige actieve kool wordt gebruikt in combinatie met de bewegend-bedfiltratietechnologie om microverontreinigingen te verwijderen.

Coagulatie

Een goed coagulatieproces is van cruciaal belang voor de vorming van vlokken die kunnen worden afgescheiden door bezinking, flotatie, zand-, doek- of schijffiltratie. Een coagulatieontwerp dat gebruik maakt van een statische, hydraulische of mechanische menging, gebaseerd op de juiste energie-input, zal de juiste condities bereiken.

Flocculatie

Een goed flocculatieproces is van essentieel belang voor de vorming van sterke vlokken die gemakkelijk kunnen worden afgescheiden door bezinking, flotatie, zand-, doek- of schijffiltratie. Een flocculatie-ontwerp vereist een combinatie van een geschikte hydraulische verblijftijd en energie-inbreng. Zowel hydraulische als mechanische flocculatoren worden toegepast om dit proces mogelijk te maken.

Mengen

Both static mixers, mechanical mixers and hydraulic mixing devices are used to mix coagulants with the liquid to be treated. An appropriate design takes into consideration the variations in flows and loads and guarantees the energy input to be sufficient for instanteneous mixing.

Granular Activated Carbon Filtration

GAC filtration is widely used to extract a variety components from water by adsorption onto the activated carbon. Both static GAC filters and continuous moving bed GAC filters use the procedure. The design is based on a thorough knowledge of the needed empty bed contact time, bed volumes, and filtration rates. Biologically enhanced GAC filtration is used to extend the time it takes for the GAC to replenish.

Cascade Beluchting

In grondwaterbehandelingssystemen is een geschikte beluchting van het ruwe water vereist om ijzer en mangaan efficiënt te verwijderen en om ammoniak-stikstof biologisch te kunnen omzetten in nitraat-stikstof. Cascadebeluchters worden gebruikt om een gemakkelijk te onderhouden en efficiënt procesonderdeel te implementeren.

Aqua Assist en BioReactAD

Zowel Aqua Assist als BioReacAD zijn producten om de biologie in de afvalwaterbehandeling te verbeteren, zowel in de waterlijn als in de anaërobe vergisters. Het product bestaat uit korrelig materiaal op silica-basis, verrijkt met geselecteerd microbieel materiaal. Er wordt een geringere hoeveelheid actief slib en een hogere conversie in de AD-installatie bereikt, met als gevolg een hogere biogasproductie.

Scelerisque eget eget nam sit neque.

Dolor, velit varius ut egestas odio. Orci malesuada facilisi fames urna. Ullamcorper interdum et nisl porta habitant.