Koelwater

Koelwater

Open circulerende koelwatersystemen kunnen worden geoptimaliseerd door bypass-filtratie, waarvoor bewegend-bedfiltratie een zeer efficiënt hulpmiddel is. De MBF behandelt een klein deel van de warmwaterstroom, terugkerend van de productieprocessen. Het filtraat wordt teruggevoerd naar het koelwatercircuit, terwijl het continu vrijkomende waswater wordt afgevoerd naar de afblaasput. Bypass-filtratie behandelt gewoonlijk 1 - 10% van de recirculerende stroom om doeltreffend te zijn. De ROI ligt meestal tussen 6 en 12 maanden.

Koelwater

Verbeterde warmteoverdracht

Voor open circulerende koelwatersystemen hebben wij een duurzame oplossing ontwikkeld om de warmteoverdracht te verbeteren. Door continu een klein deel van het circulerende koelwater te reinigen wordt de warmteuitwisseling veel efficiënter.

Operationele besparingen

De operationele besparingen houden verband met een betere warmteoverdracht (energiebesparing), minder onderhoudsvereisten en een vermindering van het gebruik van conditioneringschemicaliën. Het typische rendement op de investering is minder dan een jaar.

Beheer van activa

Koelwatersystemen zijn van cruciaal belang in de meeste industriële toepassingen. Bypass-filtratie in open recirculerende koelwatersystemen blijkt zeer doeltreffend te zijn om de levensduur van deze activa te verlengen.

Hoe werkt het?

In een open circulerend koelwatersysteem wordt een zogenaamde bypass filtratie-unit gevoed met een klein deel van de warmwaterstroom, terugkerend van de productieprocessen. Afhankelijk van de eigenschappen van het koelwatersysteem is een bypass filtercapaciteit van 1 -8% van de circulerende stroom voldoende om de doelstellingen te bereiken: een betere warmtewisseling, een vermindering van het chemicaliënverbruik, minder onderhoudsvereisten en een hogere uptime. In de meeste gevallen is een zwaartekrachtaanvoer naar het filter mogelijk, zonder dat daarvoor extra energie nodig is. Het bypass filter wordt gebruikt voor zowel de verwijdering van vaste stoffen als de biologische afbraak van organisch materiaal. De kleine waswaterstroom met de achtergehouden vaste stoffen wordt afgevoerd naar de afblaasput. Over het algemeen draagt dit niet bij tot een verhoogde blowdown.

Effectmodellering

Wij begrijpen de impact van bypass filtratie op de operationele parameters van het open circulerende koelwatersysteem. Als resultaat hebben wij een slim model ontwikkeld om snel de return on investment te bepalen van de implementatie van een koelwater bypass filtratiesysteem. Als input voor dit model gebruiken we de systeemkenmerken van de klant. Dit resulteert in een objectieve evaluatie van de impact. Naast de economische besparingen draagt de oplossing bij aan een duurzamere bedrijfsvoering en een verkleining van de CO2-voetafdruk van het bedrijf.

Kenmerken

Een eenvoudig toevoegingsproces

De geboden oplossing is gemakkelijk te implementeren. Ze draagt rechtstreeks bij tot de operationele besparingen en een duurzamere werking. De voetafdruk is verwaarloosbaar in vergelijking met het koelwatersysteem zelf.

Rendement op investering < 1 jaar

Op basis van de kenmerken van uw installatie bepalen wij het rendement van uw investering. Over het algemeen is dit minder dan een jaar voor koelwatersysteemcapaciteiten van 5 MW-thermisch of hoger.

Testimonials

Wij werken graag samen met onze klanten om hun doelstellingen te bereiken. En we stellen hun feedback zeer op prijs!

Als ik Brightwork in drie woorden zou moeten omschrijven, zou ik hun capaciteiten karakteriseren met: betrouwbaar, innovatief en service gedreven. Ik zou anderen zeker aanraden om met hen te werken.

Jan Boonstra

Plant operator
Wetterskip Fryslân
WwTW Franeker

Mijn indruk van Brightwork is goed, ze zijn zeer kundig en deskundig.

Mattias Feldthusen

Directeur proces- en productontwikkeling
Nordic Water Products AB

Wil je wat verder lezen?

Aarzel niet om deze whitepaper ''Bypass filtratie in koelwatersystemen'' te downloaden. Als u de karakteristieken van uw koelwatersysteem door onze modellen wilt laten lopen, neem dan contact met ons op.